Trädgårds bilder 2 – Gör om gör rätt!!

Gör om gör rätt! Vi hade lärt känna en trädgårds och damm intresserad vän i staffanstorp som heter Mikael. Han och hans fru har en dammfirma som heter Koi Heaven. När nu vi inte hade några fiskar kvar så beslöt vi tillsammans med Mikael att bygga om dammen totalt, när vi ändå höll på med dammen som gjode vi om hela trädgården från grunden igen!… Grannarna trodde garanterat att vi var tokiga. Började med att lägga grunden för filterhuset och fortsatte under våren med att riva upp hela gräsmattan, det såg ut som ett slag fält som ni kan se på bilderna!

Så i slutet på april så satte vi igång med dammbygget. Tömde hela dammen och tog upp och gjorde rent dammduken med högtryckstvätt. Kan säga så mycket att den duken väger ton! Vi fortsatte med att gräva ut dammen mer så att volymen ökade från ca 3500L till 5000. Vattenfallet togs ner och byggdes om helt.  Mikael installerade Filterhuset med ett PowerBead 10 och ett UV-C filter på 75 watt. Ny pump, 12000 liter / timme. 50 mm isolerade pvc rör istället för den gamla damm slangen med två utlopp, dels vattenfallet och även i bakre änden av dammen med ett rör. På detta vis kan vi reglera utloppet av vatten 50/50 eller stänga av vattenfallet helt och låta allt gå via rör istället (bra på vintern).

Istället för Gräs så har vi nu stenbelagda gångar och rabatter istället.

Kommer att uppdatera “trädgårdsbilder” efter hand.

/Magnus

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Trädgårds bilder 2 – Gör om gör rätt!!

  1. Väldigt vackert Magnus…måste vara otroligt rofullt att bara sitte ute och höra vattnets porlande och titta på de vackra Koikarparna.
    Du…det var ett tag sedan…vi får boka in en fotorunda någon gång.

    Vh

Leave a Reply