Trädgårds bilder 1

Enligt önskemål så lägger jag ut lite bilder på vår trädgård. Vi flyttade in 2007 och då var det helt nybyggt och trädgården bestod av lervälling. Länge och väl försökte vi få gräs att rota sig med det var inte så lätt i den vattensjuka marken!

2008 så började äntligen gräset att växa… Vi ville gärna ha någon form av vatten installation, ville höra vatten porla. Tog kontakt med fremstone och de hade som förslag att bygga en damm. Sagt och gjort vi använde fremstone till att gräva och bygga dammen för vi hade då inga kunskaper alls om dammbyggen. Det blev en lilten trädgårdsdamm på ca 3,5 kubik med ett vattenfall. Ett tryckfilter på 10.000 l kapacitet och en pump på 5000 liter i timmen.

Nu var det då en trädgårdsdamm som det företaget hade expertis till att göra. Då läggs grus i botten och man gör kanter längst dammen för att man skall kunna plantera växter. Denna typ av damm är inte ideal när man vill ha fiskar. Gruset i botten samlar på sig en väldig massa bakterier. Även växter vid sidan är inte så bra om man vill ha en damm som är anpassad till fiskar.

Detta fick vi surt lära oss andra året när alla fiskar dog under den hårda vintern….

 

 

1 thought on “Trädgårds bilder 1

Leave a Reply